(recept
si oblíbilo 57 návštěvníků)
Báječná kefírovka
Potřebné ingredience
* BUCHTA: 1 vejce, 120 g cukru, 100 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky, 1 pol. lžíce jedlé sody, 1 sklenička oleje (cca 200 ml), 500 ml kefíru (kefírového mléka), 2 lžíce kakaa; * POLEVA: čokoláda na vaření, 2 lžíce kysané smetany
Postup přípravy
Velmi oblíbená - lehoučká, ne moc sladká, s dokonalou polevou :-)
Všechny přísady na buchtu smíchat, nalít na plech a péct při 180 st.
Čokoládu rozpustit a do vlažné zamíchat kysanou smetanu.
Polevu natřít na vlažnou buchtu.
Všechny přísady na buchtu smíchat, nalít na plech a péct při 180 st.
Čokoládu rozpustit a do vlažné zamíchat kysanou smetanu.
Polevu natřít na vlažnou buchtu.
Všechny přísady na buchtu smíchat.
Těsto nalít na plech a péct při 180 st.
Čokoládu rozpustit a do vlažné zamíchat kysanou smetanu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Aneta12
(upraveno)
5. 11. 2014, 12:49
SUPER buchtička. Rychlá a výborná. Díky
lakak
(upraveno)
7. 1. 2013, 20:51
jedním slovem luxus
pajuška33
(upraveno)
30. 4. 2011, 14:06
super dobrá buchtička
littlenail
(upraveno)
4. 5. 2009, 10:21
Musím také přípsat chválu na tento recept , byla vynikající. A ta poleva, to nemá prostě chybu , dneska jsem ji dělala na perník. Díky moc, Daniela
Berrunka
(upraveno)
16. 5. 2008, 20:00
tak teda musím taky konstatovat, že je to opravdová lahoda tahle buchtička navíc je rychlá a jednoduchá, vláčná, no prostě super!!!ukládám do oblíbených a brzy peču znova vylepšila jsem si jí rozinkama a nastrouhala jsem do těsta půlku jablíčka...mňam a ta poleva
Gaaby
(upraveno)
16. 4. 2008, 17:03
Právě jsme ji ochutnali. Je výborná! Příště zkusím dát do těsta rozinky , máme je rádi. Děkuji za vynikající recept!!! Gábina a a
backa
(upraveno)
15. 1. 2008, 14:59
Vyzkoušela jsem tu čokoládu s kysanou smetanou a řeknu Vám , nemá to chybu,jeto jak krém.VYNIKAJÍCÍ!!!!díky za dobrý nápad
Ayra
(upraveno)
15. 1. 2008, 22:00
@backa
Martina 11
(upraveno)
15. 1. 2008, 12:11
Dobrý den,teda recept mě překvapil.Čekala jsem,že to bude něco jako perník,ale je to něco úplně jinýho.Buchta je moc dobrá a krásně nydýchaná .Včera jsem jí upekla,těsto jsem nalila na velký plech a krásně vyskočila a už je jen pár kousků.a ta skvělá poleva .Tuhle buchtu budu péct hodně často..Děkuji vám za moc dobrý recept
Ayra
(upraveno)
15. 1. 2008, 21:57
@Martina 11
Jsem moc ráda, že Vám taky chutná, je už dlouho moje nejoblíbenější
adriM
(upraveno)
12. 1. 2008, 20:34
Tak tuhle dělá mamka a je to velká dobrota, občas do toho také strouhne jabka a je to moc dobré!!!
jad
(upraveno)
12. 1. 2008, 18:01
ta vypadá moc dobře Jitko, mohla bych do ní nastrouhat 1 nebo 2 jablíčka? ( máme velkou úrodu ) ale nerada bych buchtu těma jablíčkama zkazila
Ayra
(upraveno)
12. 1. 2008, 20:29
@jad
To jsem nezkoušela, ale myslím, že jablíčkama nic nezkazíte. Mohlo by to být docela zajímavé, ta buchta totiž není moc sladká a jablíčka by to mohla oživit. Asi taky vyzkouším
dominok
(upraveno)
9. 1. 2008, 15:03
opravdu vynikající právě se s ní cpeme a ta smetana do čokolády to jsem slyšela poprvé - a je to vynikajícííííííííííí
Ayra
(upraveno)
12. 1. 2008, 17:57
@dominok
Mám ten recept od kamarádky a smetanu jsem do čokolády dávala taky poprvé - a taky jsem toho hned skoro polovinu snědla
Šášula
(upraveno)
19. 11. 2007, 15:02
Tak včera sem upekla.je výborná těsto krásně nadýchané a není to vůbec sladké jak jiné buchty.
Ayra
(upraveno)
20. 11. 2007, 17:07
@Šášula
Jsem ráda, že Vám chutná